Kostanjeva juha

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

tema odprta - 2. nov 2006 14:03 | ogledi: 4.954 | odgovori: 5

Prosim za recept za kostanjevo juho z zelenjavo in brez gob.

Recept na kulinariki s paradižnikovo mezgo sem videla in mi ni všeč.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. nov 2006 14:40

http://geocities.com/mojrecept/kost43.htm Kako smo si različni, meni sta pa božanski tako kostanjeva s pardižnikovo mezgo kot kremna z gobicami. Loni Makaroni

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

2. nov 2006 14:46

Kremna z gobicami je tudi nam zelo všeč in je v tem času kar pogosto na jedilniku. Za spremembo pa iščem še kakšen recept - preverjen !!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. nov 2006 15:24

Jaz bi razmišljala takole: - ali delaš juho, kjer se setavine kobinirajo tako, da skupaj zlagaš tistso, kar raste vsaj v enakem klimatskem prostoru, če že ne zraste v enakem klimatskem času... - ali pa delaš totalno dekonstruktivitistično in poskušaš, če se okusi kombinirajo. Če greš po konceptu istega klimatskega prostora, potem lahko kombiniraš kostanj z bodisi (pa ne z vsem, ker drugače ne bo ničemer podobno) z bučami, krompirjem, korenčkom - če delaš kremno zadevo (saj recepti za krene juhe, so,m predpostavljam, v bazi). V tem primeru dodajaš kostanjev pire kremni juhi, premešaš, prevereš in to je to. Kostanjev pire se najbolj enostavno naredi, tako, da pretlačiš kuhan kostanj (prodajajo v pločevinki), lahko dodaš še bodisi kislo smetano, bodisi gorčico, pa kakšno žličko čokolade v prahu (naredi boljši okus sestavi, čokolade se ne čuti, pa malo popravi barvo). Jaz kaj zelo zelenega ne bi notri dajala, ker se barvno ne bo lepo zložilo skupaj. - če pa delaš totalni dekonstruktivizem (in moderna kulinarika se zelo pogumno s tem spogleduje), potem pa poskusi naslednje: na kikirikijevem olju hitro opraži česen, čebulo, koščke ananasa in banane, potresi s svetlim curryem (tistim za belo meso), pečeno pretlači s paličnim mešalnikom. Tej mešanici dodaj še sojino mleko in kostanjev pire, prevri in dekonstruktivistična juha je narejena - lahko tudi okrasiš z lističi mente. Izgleda kot gosta kremna juha. Če je zadeva preredka, imej nekaj banan ali pa eno pločevinko kostanja viška. Zadeva je izvrstna - prvič sem jo naredila lani kot posledica skrajnega obupa, ker sem imela same na videz nekompatibilne jestvine in je bilo treba nekaj narediti. Letos je še nisem, ampak ni dvakrat za reči, da se ne bo kmalu znašlo na jedilniku. Predvsem pa, pusti svoji kreativnosti prosto pot. Vendelina jr.

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

3. nov 2006 9:38

Vendelina jr. je napisal/a:
.... dodaj še sojino mleko
Katero sojino mleko uporabljaš? Razmišljam, da bi sojimo mleko zamenjala s pasirano kuhano sojo, kaj meniš?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. nov 2006 9:55

Ni problema - moj recept je nastal na temelju tistega, kar je bilo takrat v hladilniku in bilo je mleko. Lahko je pa tudi kuhana soja. Ti kar mešaj in naredi kaj edinstvenega. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti